Ohjeita!
On hyvä tietää ennen tallille tuloa:

1. Noudata annettuja ohjeita, ohjeet on tehty turvallisuuden ja viihtyvyyden varmistamiseksi. Ei sinun tarvitse muistaa kaikkia sääntöjä, kunhan kysyt rohkeasti mikäli jokin mietityttää tai on epäselvää.

2. Ratsastaminen tapahtuu omalla vastuulla. Tallilla on vastuuvakuutus, mutta suosittelemme kaikille ratsastajille henkilökohtaista tapaturmavakuutusta.

3. Ole rehellinen ratsastustaidoistasi, sillä niiden oikeanlainen arviointi on ennen kaikkea turvallisuuskysymys! On myös kaikkien osallistujien kannalta miellyttävintä, mikäli voimme järjestää suunnilleen samantasoisia yhteisille vaelluksille. Mikäli ryhmässä on eritasoisia ratsastajia, vauhti määräytyy aina ryhmän kokemattomimman ratsastajan taitojen mukaan. 

4. Tule tallille ajoissa. Aloitamme kenttätunnit ja vaellukset sovittuna kellonaikana hevosten hoitamisella ja valmiiksi laittamisella.

5. Muistathan perua ratsastuksesi ajoissa, mikäli et pääse tulemaan. Peruutus mahdollisimman hyvissä ajoin, viimeistään edellisenä iltana klo 20 mennessä. 

6. Sää voi joskus johtaa tuntien peruuntumiseen tallin puolelta. Saat siinä tilanteessa tallilta viestin tai puhelun muutoksesta. 

7. Ethän tule tallille varusteissa, joita olet käyttänyt toisella tallilla. Tämä on tärkeää hevosten hyvinvoinnin kannalta, sillä haluamme minimoida tartuntatautien riskin. 

8. Tallillamme kaikki ratsastajat käyttävät kypärää, jonka saat tarvittaessa lainaan. Halutessaan voi myös käyttää turvaliiviä. 

9. Pukeudu säänmukaisesti, jalkaan kannalliset kengät/saappaat (ei lenkkarit) ja joustavat housut, joissa ei ole hankaavia saumoja. Kerrospukeutumista kannattaa suosia. Talvella kylmä tulee helposti, haalarikaan ei ole huono vaihtoehto!

10. Tupakointi hevosen selässä tai niiden läheisyydessä on kielletty. Emme myöskään luovuta hevosta alkoholin/päihteiden vaikutuksen alaisena olevalle henkilölle.

11. Sinua ohjataan ja opastetaan hevosen kanssa olemiseen ja ratsastamiseen, ei huolta!

12. Ratsastajien painoraja islanninhevosilla on noin 80 kg riippuen ratsastajan fyysisestä kunnosta.