Tallin väkeä

Tallin omistaja Päivi, ammattiltaan hevostenhoitaja, on valmistunut Kiuruvedeltä 1992. Päivi on ollut koko ikänsä hevosten kanssa tekemisissä ja nyt viimeiset 15 vuotta pyörittänyt pienimuotoisesti islanninhevosten kanssa asiakastallia ja aktiivisesti kehittänyt askellajiosaamistaan.


"Jokainen asiakkaani on minulle tärkeä ja tuo mahdollisuuden parantaa palvelua ja hevostaitojani."

Päivin tytöt Essi ja Iisa ovat myös mukana hevosharrastuksessa ja näkyvätkin usein tallilla touhuamassa.

Bera fra Nevala
Bera fra Nevala

Beera on 19-vuotias tamma, tallin vanhin hevonen, jolla ei ikä kuitenkaan vielä paina. Luonteeltaan Beera on rauhallinen, viisas ja järkevä. Beera soveltuu niin ensikertalaisille, kuin kokeneille ratsastajillekin. Eli tarvittaessa tästä tammasta löytyy haastetta ja vauhtia osaavalle ratsastajalle. Beera rakastaa maastoilua ja onkin siellä hyvin luotettava ja varmajalkainen menijä, eikä varmasti säiky mitään! 

Beera on viisikäyntinen issikka, eli perusaskellajien lisäksi hän taitaa töltin sekä passin. Passia pääsee kokeilemaan maastossa, jos on uskallusta ja taitoa mennä kovempaa. 

Beeralla on kolme jälkeläistä, joista kaksi, Vinkka ja Baldur ovat meillä. 

Omistaja Essi Kivelä

Vinka fra Kangasharju
Vinka fra Kangasharju

Vinkka on Beeran ensimmäinen, nyt jo aikuinen varsa.

Vinkka on 15-vuotias tamma, joka on hyvin monikäyttöinen harrastehevonen. Vinkka on luotettava ja toimiva niin aloittelijoille kuin kokeneille ratsastajille, toimii kärryjen ja reen eessä, mainio hevonen maastoiluun ja kentälle. 

Vinkka on nelikäyntinen, jolta löytyy selkeät askellajit. Täydellinen siis tölttiä opettelevalle ratsastajalle!

Vinkka varsoi ensimmäisen kerran kesällä 2019. Valitettavasti Vindur-varsa menehtyi vain reilun yhden vuoden iässä.

Omistaja Iisa Kivelä

Sofie fra Blaobrekkur
Sofie fra Blaobrekkur

Fiia on 15-vuotias, Tamma isolla Teellä ja oman arvonsa tunteva - olematta silti ilkeä. Herkkä ja haasteellinen hevonen, joka sopii parhaiten kokeneille ratsastajille. Onkin yleensä Päivin maastojen vetohevonen.

Fiia on nelikäynti-issikka, mutta siltä töltin saaminen vaatii paljon töitä ja taitoa. 

Fiialla on yksi jälkeläinen, Seifur.

Omistaja Päivi Holopainen

Aurora fra Ruusukivi
Aurora fra Ruusukivi
Tjaldur Fra Auvila
Tjaldur Fra Auvila

15-vuotias Aurora on herkkä ja säpäkkä tamma, joka nauttii eniten maastoilusta. Tämän neidin kanssa pärjää parhaiten rauhallinen ja määrätietoinen ratsastaja, joka ei pientä hötköilyä säikähdä. Aurora on kuitenkin erittäin kiltti ja luotettava. Aurora kärsii melko pahasta kesäihottumasta, jonka takia kesä on sen kanssa hieman haasteellista aikaa ötököiden ja helteen parissa. 

Myös ajohommat onnistuvat tämän tamman kanssa. 


Omistaja Päivi Holopainen

7-vuotias Jalmari on tallin ratsukäytössä olevista hevosista nuorin, mutta siitä huolimatta oikein rauhallinen ja järkevä kaveri. Kultaisen luonteensa ansiosta sillä uskaltaa ratsastaa aloittelijatkin, mutta reippaammille maastolenkeille sillä on parempi olla kokeneempi kuski kyydissä. 

Jalmarin töltti vaatii paljon töitä ja taitoa ratsastajalta, sen passitahtisuuden takia. Tallin hevosista Jalmarilla on isoimmat liikkeet.  

Jalmari on 2019 kesänä syntyneiden varsojen, Baldurin ja Seifurin isä. 

Omistaja Essi Kivelä

Lähdevainion Myrtti
Lähdevainion Myrtti

Tallin supersuloinen lapsimagneetti Myrtti on nuori 8-vuotias shetlanninponiruuna. Myrtti on erittäin reipas monitoimiponi, jonka kanssa sujuu niin ratsastus- kuin ajohommat. Myrtti toimii hienosti pienimmillä ratsastajilla talutusratsastuksessa. Itsenäiseen ratsasteluun Myrtille sopii parhaiten rohkea ja määrätietoinen pieni kyytiläinen. Painoraja 50kg. Myrtillä pääsee aikuisetkin kokeilemaan kärry- tai rekiajelua halutessaan! 


Myrtti hurmaa kaikki taatusti söpöydellään!

Omistaja Iisa Kivelä

Varsat

2019 kesällä syntyneet varsamme, Seifur ja Baldur fra Kangasharju

Varsoilla on yhteinen isä, meidän Jalmari. 

Seifur on Fiian varsa, josta kasvaa mahtavan iso issikka! Sillä on melkein identtinen väritys Jalmarin kanssa. Seifurilla on selvästi enemmän temperamenttiä kuin Baldurilla, joka on periytynyt Fiialta. 

Baldur on Beeran varsa. Se on jo nyt hyvin "kaikki käy" -tyyppi, joka suhtautuu joka asiaan rauhallisesti ja rohkein mielin.  Pojista tulee tulevaisuudessa mainioita asiakasratsuja tallillemme!


Tallikoiramme Bella ja Piila ovat mukana tallin touhuissa ja toivottavat asiakkaat tervetulleeksi. Koirat ovat aina mukana maastoreissuilla ja vahtivat pihapiiriä.

Päivin Issikat / Kuusikuja 14, 86710 Kärsämäki / 040 5778062 /poniamma2@luukku.com
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!