Tallin touhuja
Tsekkaa täältä, mitä tallilla tapahtuu

Syksy 2018


Syksy on ollut mainio siihen asti kunnes sade, pimeys ja mutalieju saapuivat. Mutta eipä tuo näitä karvaturreja paljoa haittaa, ratsastajia se vaan inhottaa lähtä ratsaille. Toki pimeys on rajottanu maastoilua, kun eihän illalla enää mitään näe maastoilla.

Jalmaria on alettu totuttaa enemmän varusteisiin, Essi on juossut sen kanssa lenkeillä ja ollaan harjoiteltu ohjasajoa ja tutustuttu kärryihin. Talvella olisi tarkoitus päästä reen vetohommiin! Jalmaria odottaa marraskuun lopussa ruunaus, jonka jälkee poitsun siitä toivuttua, voidaan aloitella ratsaille opettelua.

Hevoslauma on myös pienentynyt. Lämppäri Aimo lähti kotiinsa, sekä pikkuponit, Rimmu ja Rafael.

Varsauutisia!


Meidän tallin kolme omaa tammaa; Fiia, Beera ja Vinkka ovat kantavina. Ens kesänä eletään siis jännittäviä aikoja, kun pitäisi saada kolme pientä varsaa! <3 Heppaperhe ei muutakuin kasva! Tytsyt ovat jo valmiiksi keskenään sukua ja sitten kaikkien heidän varsoilla on sama isukki, Jalmari. Tammat tekevät normisti asiakashommia vuodenvaihteeseen saakka. 

Kesäkuulumisia

Tallilla on jo kerennyt tapahtua paljon! Hevosia on lähtenyt ja tullut uusia, on käyty kisoissa ja päästy kesälaitumille. :) Suomenhevonen Tuima ja lämminverinen Aimo tulivat laumaan jo toukokuussa, Ari lähti takaisin kotiin kesäkuun puolessa välin ja juuri sen jälkeen viimeisimpänä muttei vähäisimpänä uutena tulokkaana tallille on saapunut hurmaava nuoripoika Jalmari, jolla ikää 3 vuotta. Jalmari astuu kesän aikana vähintään meidän omat tammat niin enskesänä on luvassa heppalapsosia! 10.6 Beera, Vinkka ja Smiidur kävivät Pyhäjärvellä järjestetyissä Reifurin harjoitusaskellajikisoissa.

Heppapäivä

10.3.2018

Järjestettiin tallilla hevostapahtuma, porukkaa oli ihan kivasti ja kaikilla tais olla mukavaa! Kaikin puolin siis onnistunut päivä. :) Ohjelmassa oli mm. talutus- ja hiihtoratsastusta, makkaran paistoa ja heppakerholaiset esittelivät vikellystaitojaan.


vikellyskuvat ottanut: Jenna Myllymäki


Heppojen kuulumisia: Vinkka vierailee Raudaskosken tallilla Sirin ja Lauran luona, mutta tulee kevään mittaan takaisin. Jarski on Hannelen omistuksessa nykyisin, mutta osallistuu asiakashommiin jatkossakin. Tällähetkellä poitsu sairaslomalla loukkaantuneen jalkansa takia. Hekla mammalomalla ja vain Eevan käytössä. Aurora lähti takaisin pohjoiseen. Nämä hevoset siis käytettävissä: islanninhevoset Beera, Smiidur, Fiia ja pikkuponit Rafael ja Rimmi.

Nyt ryhmämaastot rajoitettuja kolmeen henkeen, asiaan odotetaan korjausta... :)


Joulun aikaa

Lunta alkaa olla melkosesti, niin ei muutakuin reki perään ja hiihtoratsastamaan.

Kesä<3


Hepat päästettiin kesälaitumelle, ei paljoa kirmailtu kun vihreä heinä veti puoleensa herkkusuita.

Happy Easter!


Hyvää pääsiäisen aikaa ja tervetuloa ratsastelemaan! :)

Maalaistallin elämää

Tallimme sijaitsee Kärsämäellä, Koposenperän kylällä. Vaikka meille pääsee hetkessä kauempaakin (esim. Ouluun on vain tunnin ajomatka), olemme sen verran etäällä isoista teistä ja kulkuväylistä, että tallin pihasta lähtee reittiverkosto maastoihin, missä ei juuri muihin törmätä. Tarvittaessa voimme vaikka töltätä kylänraittia pitkin, mutta mieluiten lähdemme samoilemaan metsään ja hyödynnämme metsäteitä ja polkuja reippaammissakin askellajeissa. Metsän rauha ja hiljaisuus pysäyttää kiireiset nauttimaan hetkestä!

Hevoset saavat viettää meillä laumaelämää pihatossa. Pihatossa asuminen tarkoittaa, että hevosella on mahdollisuus oman halunsa mukaan viettää aikaa joko tarhan puolella ulkona tai sitten sisällä pihaton isossa makuuhallissa. Hevosten huoltamista varten on oma tilansa, jossa on helppo kengittää tai muutoin huoltaa hevosta lämpimissä tiloissa.

Koska vaellushevosellekin ja erityisesti sen askellajeille on tärkeää välillä jumpata ja notkistella, on tallilla on käytössä myös pieni, mutta toimiva kenttä. Yhtälailla ihmisillä ja hevosilla säilyy mielenkiinto yllä, kun työ ja harrastus pidetään mahdollisimman monipuolisena. Aina ei edes mennä selkään, vaan hevosen kanssa työskennellään maastakäsin tai käydään vaikka rekiajelulla.

Motivaatiota kehittymisen kautta haetaan myös vierasvalmentajilla, joita pyrimme saamaan tallillemme valmentamaan aina, kun vain mahdollista.

Tallilla ei harrasteta mitään otsa rypyssä, vaan pyritään ilon kautta harrastamaan mahdollisimman monipuolisesti!