Tallin touhuja

Tsekkaa täältä, mitä tallilla tapahtuu

Ihanat varsat!

Kesä 2019 oli täydellinen kesä, nimittäin se oli varsakesä! Mikä sen ihanempaa kuin ihastella ja hoitaa pieniä, maailman suloisimpia varsoja. 

Beera, Vinkka ja Fiia varsoivat kaikki komeat orivarsat. Varsoilla on yhteinen isä Tjaldur fra Auvila, eli meidän Jalmari. 

Kaikkien varsomiset sujuivat hyvin ja kaikki hevoset saivat laiduntaa yhtenä isona laumana.

Valitettavasti Vinkan varsa Vindur menehtyi vuoden ikäisenä kuljetuksessa sattuneen haaverin seurauksena. 


Kevät 2019

Tallin asiakasratsastukset ovat rajoitettuja, sillä käytettäviä hevosia on vähäisesti. Tammat Fiia, Beera ja Vinkka ovat masuineen mammalomalla eli tekevät ratsastushommia rajoitetusti. Mutta mikä ihanaa, kesällä syntyy varsoja!! 

Jalmarin ratsukoulutus on hyvällä mallilla, hän on rohkea ja kokemattomuudestaan huolimatta voi johtaa maastoilijaporukkaa. Jallu on osoittautunut herkästi apuja kuuntelevaksi hevoseksi, mikä on hyvä. Hän on kuitenkin todella rauhallinen ja luotettava ratsastaa.

Kesäkuulumisia

Tallilla on jo kerennyt tapahtua paljon! Hevosia on lähtenyt ja tullut uusia, on käyty kisoissa ja päästy kesälaitumille. :) Tallille on saapunut hurmaava nuoripoika Jalmari, jolla ikää 3 vuotta. Jalmari astuu kesän aikana vähintään meidän omat tammat niin enskesänä on luvassa heppalapsosia! 10.6 Beera, Vinkka ja Smiidur kävivät Pyhäjärvellä järjestetyissä Reifurin harjoitusaskellajikisoissa.


Maalaistallin elämää

Tallimme sijaitsee Kärsämäellä, Koposenperän kylällä. Vaikka meille pääsee hetkessä kauempaakin (esim. Ouluun on vain tunnin ajomatka), olemme sen verran etäällä isoista teistä ja kulkuväylistä, että tallin pihasta lähtee reittiverkosto maastoihin, missä ei juuri muihin törmätä. Tarvittaessa voimme vaikka töltätä kylänraittia pitkin, mutta mieluiten lähdemme samoilemaan metsään ja hyödynnämme metsäteitä ja polkuja reippaammissakin askellajeissa. Metsän rauha ja hiljaisuus pysäyttää kiireiset nauttimaan hetkestä!

Hevoset saavat viettää meillä laumaelämää pihatossa. Pihatossa asuminen tarkoittaa, että hevosella on mahdollisuus oman halunsa mukaan viettää aikaa joko tarhan puolella ulkona tai sitten sisällä pihaton isossa makuuhallissa. Hevosten huoltamista varten on oma tilansa, jossa on helppo kengittää tai muutoin huoltaa hevosta lämpimissä tiloissa.

Koska vaellushevosellekin ja erityisesti sen askellajeille on tärkeää välillä jumpata ja notkistella, on tallilla on käytössä myös pieni, mutta toimiva kenttä. Yhtälailla ihmisillä ja hevosilla säilyy mielenkiinto yllä, kun työ ja harrastus pidetään mahdollisimman monipuolisena. Aina ei edes mennä selkään, vaan hevosen kanssa työskennellään maastakäsin tai käydään vaikka rekiajelulla.

Motivaatiota kehittymisen kautta haetaan myös vierasvalmentajilla, joita pyrimme saamaan tallillemme valmentamaan aina, kun vain mahdollista.

Tallilla ei harrasteta mitään otsa rypyssä, vaan pyritään ilon kautta harrastamaan mahdollisimman monipuolisesti!


Päivin Issikat / Kuusikuja 14, 86710 Kärsämäki / 040 5778062 /poniamma2@luukku.com
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!